Arte Eclipse behang

Toon 1 - 10 van 10
Meer filters

Arte Eclipse behang 

Wit & zwart. Yin & yang. Licht & donker. Dag & nacht. Al deze contrasten vormen de ‘rode’ draad in de collectie Eclipse. Een opvolger van de collectie Intrigue, die Arte eerder lanceerde.

Het bijzondere aan beide collecties is dat het gaat om een muurbekleding in stof, geproduceerd met een techniek waar Arte het fijne van kent. We kunnen misschien wel een klein tipje van de sluier oplichten. Het procedé waarmee deze collectie gemaakt wordt, heet thermoforming. Het principe is dat er door middel van warmte motieven in stof geperst worden. Zo krijg je sfeervolle, dikke en warm aanvoelende, driedimensionale dessins, die ook nog eens een positief effect hebben op de akoestiek in de behangen ruimte.

Het eerste motief, Flex, is een samenspel van geometrische vormen, die samen een mooi, optisch uitdagend patroon vormen. Door het reliëf komt de muur tot leven.

Een evergreen qua tekening, is Charm. Een elegant damastmotief met prachtige details. De sierlijke lijnen ervan combineren bijvoorbeeld mooi met strak en modern designmeubilair. Als je er het lef voor hebt, tenminste. Maar Charm komt ook in een klassiek interieur volledig tot zijn recht.

Derde en laatste nieuwe print is Select. In dit dessin zien we een spel van gekantelde tegels, dat elke muur tot leven brengt. Een topper en succesmotief, die speelse tegels, dat durven we nu al zeggen. Waarom? Omdat het werkelijk alles heeft. Het is leuk, mooi, speels, ritmisch, een beetje stoer en bijzonder veelzijdig. Geschikt voor klassieke en moderne interieurs.