Stoffenmerken

KARIN SAJO

Haar jarenlange ervaring in de wereld van de haute couture - onder meer bij Christian Dior en Jean Paul Gaultier- en haar passie voor kleur vormen de basis van een bijzondere en uitzonderlijke stoffencollectie. Kruisbestuivingen van inspiraties, cultuur, folklore en emoties uit verschillende tijdperken komen samen in fraaie combinaties van dessins, kleuren en texturen. Elk ontwerp heeft een eigen verhaal. De collectie van Karin Sajo is poëtisch te noemen en zeker een bezoek aan de winkel waard!

Toepassingen: gordijnen, meubelstoffering, accessoires

JIM THOMPSON

Exotisch, avontuurlijk, luxueus, verrassend… Zo omschrijven wij de prachtige collecties van Jim Thompson het liefst. Stoere strepen en geometrische vormen gecombineerd met klassieke Aziatische weefpatronen in spannende kleurcombinaties geven je het gevoel van luxe en weelde. De collecties staan bekend om de gedurfde dessins en eclectische wevingen in natuurlijke materialen, maar nog het meest staat Jim Thompson bekend om de prachtige handgeweven zijdes. De kleurrijke en exotische collecties staan voelbaar bol van de passie en liefde voor het detail in je interieur.

Toepassingen: gordijnen, sierkussens, spreien, lampenkappen

RUBELLI

Veneziaanse traditie en eigentijds design gaan hand in hand bij Rubelli en brengen innovatieve dessins en stoffen voort, zonder afbreuk te doen aan het waardevolle karakter van het textiel ambacht. De collecties van Rubelli zijn bijzonder, omdat ze voor vele toepassingen geschikt zijn en tegelijkertijd aantrekkelijk en elegant zijn. Zo heeft Rubelli onder meer een brandvertragende en een wasbare collectie en een collectie die geschikt is voor buiten (outdoor). Rubelli kan zowel klassiek als eclectisch worden gebruikt.

Toepassingen: kantoren, hotels, publieke ruimtes, gordijnen, meubelstoffering, accessoires

ÉLITIS

Het Franse Élitis (spreek uit: ee-lie-ties), dat vernoemd is naar de Griekse dichter Odysseas Elytis, heeft een uitgebreide collectie met behang, stoffen en interieur accessoires. Het merk representeert al ruim 30 jaar eigenheid, elegantie en subtiliteit. Daaraan mag toegevoegd worden dat Élitis het niet schuwt een tikkeltje rebels te zijn hier en daar; weliswaar zonder te schreeuwen, want gepaste bescheidenheid siert het merk. Bijzondere structuren en uitgesproken kleurencombinaties komen voort uit nieuwsgierigheid, onderzoek en experiment. Élitis laat zich inspireren door technieken die in de modewereld worden gebruikt en door cultuur, kunst en architectuur. De stoffen- en behangcollecties van Élitis zijn eigentijds, vernieuwend, rijk aan texturen én structuren en zijn een absolute lust voor onze zintuigen. Elke nieuwe collectie heeft een eigen verhaal en wordt met voelbaar veel aandacht, liefde en plezier gemaakt. Dát is de kracht van Élitis!

De collectie is, net als in de modewereld, op te delen in een ‘haute couture’ en een ‘pret-a-porter’ collectie, wat het merk toegankelijk maakt voor zowel degenen die een geraffineerde basis willen als voor diegenen die écht iets extravagants willen.

Zoffany

Pierre Frey

Casamance

Designs of the Times