#1 Paris Deco OFF Recap!

Paris Deco OFF; een jaarlijks feest aan interieur inspiratie, en wij waren er weer bij! 

In de historische wijk Saint Germain des Prés vond wederom het 4 daagse evenement plaats waar gerenommeerde designmerken, textielfabrikanten en ambachtslieden hun deuren openen om de meest verfijnde stoffen, luxe behang, maatwerk meubels en verlichting te tonen. Wij reisden af naar de stad van de liefde en design om voor jullie de meest bijzondere materialen uit te zoeken.

Op onze zoektocht naar nieuwe collecties werden we ondergedompeld in uniek getransformeerde showrooms; iedere ruimte vertelde zijn eigen verhaal. Wat een vormen, kleuren en vernieuwingen! In deze overvloed van inspiratie moesten we af en toe even bijkomen, met wat lekkers uiteraard (wie kent de macarons van Ladurée niet?!). Om vervolgens weer op ontdekkingstocht te gaan; geen straf om rond te waren in de prachtige straten van Parijs.

  

Natuur werd veelal gecombineerd met etnische patronen met oog voor eeuwenoude tradities en pure ambacht. We zagen veel organische vormen zoals rondingen en speelse waves. Textuur had de hoofdrol, niet alleen in de organische sfeer maar ook in de uitgesproken excentrieke hoek. We wilden alles even aanraken, zo veel tastbaar uitnodigende materialen!

Gekkigheid gegoten in fluïde vormen verrasten ons, en we werden geprikkeld door de Urban mix die we hier en daar terug zagen komen. Felle, intense kleuren (veel paars en pastel) gaven een boost aan positieve energie!

 

Er zijn dankzij de technische ontwikkelingen textiel texturen bijgekomen waaronder wandbekleding. Het viel ons op dat de moderne technologie steeds meer wordt gecombineerd met ambachtelijke processen. 

Bijvoorbeeld het nieuwe behang van Arte (La Perle 58530) wat geheel is gestikt en afgewerkt met delicate parels. Geïnspireerd op het fijne handwerk in de mode industrie zouden wij ons zo willen omhullen met deze luxueuze textiel behang! 

 

Romantische en klassieke stijlen werden met kleuren en materialen van nu gecombineerd. Zoals een damast kussen op een bouclé moderne stoel, een speels contrast. Historische patronen werden opgeblazen wat zorgde voor een modern effect, en pastelkleuren zorgden voor een nieuwe kijk op traditionele dessins. Dit zagen we ook bij de buitenstoffen terugkomen waar nog meer variatie in textiel bij is gekomen. Het is bijvoorbeeld nu ook mogelijk een velvet stof als buitenstof toe te passen, waardoor er meer diepte en variate van kleuren mogelijk is. Als het zonnetje straks weer gaat schijnen zijn wij in ieder geval voorbereid met de mooiste stoffen voor in de tuin! 

 

Verrassend waren de creatieve toepassingen van trimmings (tapes, franjes, tassels en piping) in meubels, gordijnen en kussens. Zo veel mogelijkheden om een eigen en uniek item te ontwerpen! We zagen tapes terugkomen als banen in gordijnen, franjes onder elkaar gestikt tegen de rug van een stoel, etc. 

Ons oog viel ook op de toepassing van de retourplooi. Een prachtige optie voor gordijnen met een geheel eigen uitstraling. 

   

Ondertussen druppelen de nieuwste collecties langzaam onze winkel binnen. 

Met onze hoofden vol nieuwe ideeën kunnen wij niet wachten jullie te inspireren en adviseren in onze winkel!

 

'Fais de ta vie un rêve en d’un rêve, une réalité.´-Antoine de Saint Exupéry'
Maak van je leven een droom, en maak van de droom een realiteit.  

Sumire Hara