Hoeveel rollen heb ik nodig? Stap voor stap behang berekenen.

Staat u op het punt om behang te bestellen maar weet u niet hoeveel rollen u nodig heeft? Het aantal benodigde behangrollen berekenen lijkt soms een ingewikkelde klus, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Met onze handige rekenvoorbeelden voor ieder type behang, rekent u gemakkelijk stap voor stap uit hoeveel rollen u nodig heeft. 

Behang per rol of per meter

Voordat we overgaan naar de rekenvoorbeelden, is het belangrijk om te weten of uw behang per rol of per meter wordt verkocht. Sommige behangmerken verkopen namelijk behang per strekkende meter, en niet op rollen. Op onze website kunt u dit bij 'specificaties' vinden onder het product. Staat er bij lengte: 'lengte (m): 1m' ? Dan wordt het behang verkocht per meter. Klik hier om naar de rekenvoorbeelden voor behang per meter te gaan. 

Zonder patroon, met patroon en verspringend patroon

Naast of het een rol of metrage behang betreft, is het belangrijk om te weten of uw behang een patroon heeft, en of deze eventueel verspringt. Dit heeft namelijk invloed op de benodigde lengte per baan. Bij een recht patroon herhaalt het patroon zich evenredig over de breedte van het behang. Bij behang met een (half) verspringend patroon, ook wel 'half-drop match' genoemd, verspringt het patroon telkens en is dus niet iedere baan gelijk. Op onze website staat onder specificaties aangegeven wat de patroonhoogte is en of deze recht is of verspringend is (half drop).

Behang berekenen zonder patroon

In onderstaand rekenvoorbeeld ziet u stap voor stap hoe behang zonder patroon wordt berekend. Het enige wat u hoeft te doen is de stappen volgen met de maten van de muur en het behang. De maten van het behang staan aangegeven bij de productspecificaties op onze website. Tel bij de hoogte van uw muur voor de zekerheid +10cm op.

Rekenvoorbeeld behang rollen berekenen zonder patroon

 

Behang berekenen met recht patroon

In onderstaand rekenvoorbeeld ziet u stap voor stap hoe behang met een recht patroon wordt berekend. Het enige wat u hoeft te doen is de stappen volgen met de maten van de muur en het behang. De maten van het behang, inclusief de patroonhoogte, staan aangegeven bij de productspecificaties op onze website. Tel bij de hoogte van uw muur voor de zekerheid +10cm op.

Rekenvoorbeeld behang rollen berekenen met recht patroon

 

Behang berekenen met verspringend patroon

In onderstaand rekenvoorbeeld ziet u stap voor stap hoe behang met verspringend patroon wordt berekend. Het enige wat u hoeft te doen is de stappen volgen met de maten van de muur en het behang. De maten van het behang, inclusief de patroonhoogte, staan aangegeven bij de productspecificaties op onze website. Tel bij de hoogte van uw muur voor de zekerheid +10cm op.

Rekenvoorbeeld behang rollen berekenen met verspringend patroon half drop

 

Hulp nodig? Team De Mooiste Muren staat voor u klaar.

Komt u er toch niet helemaal uit met het berekenen van het aantal rollen? Of twijfelt u of uw berekening juist is? U kunt ons mailen om het aantal benodigde rollen of meters kosteloos te laten berekenen. Stuur ons de maten van uw muur en een link van het gewenste behang, en dan gaan wij aan de slag!

Neem contact op