Hoeveel meter behang heb ik nodig? Stap voor stap behang per meter berekenen.

Staat u op het punt om metrage behang te bestellen, maar weet u niet hoeveel meter dat moet zijn? Met onze handige rekenvoorbeelden voor metrage behang rekent u gemakkelijk stap voor stap uit hoeveel meter u nodig heeft voor uw muur.  

Behang per rol of per meter

Voordat we overgaan naar de rekenvoorbeelden, is het belangrijk om te weten of uw behang per rol of per meter wordt verkocht. Sommige behangmerken verkopen namelijk behang per strekkende meter, en niet op rollen. Op onze website kunt u dit bij 'specificaties' vinden onder het product. Staat er bij lengte: 'lengte (m): 1m' ? Dan wordt het behang verkocht per meter. Staat er een ander getal? Dan gaat uw behang per rol. Bekijk hier onze rekenvoorbeelden voor rollen behang

Aantal meter behang berekenen zonder patroon

In onderstaand rekenvoorbeeld ziet u stap voor stap hoe het aantal meter behang zonder patroon wordt berekend. Het enige wat u hoeft te doen is de stappen volgen met de maten van de muur en het behang. De maten van het behang staan aangegeven bij de productspecificaties op onze website.

Rekenvoorbeeld behang per meter berekenen zonder patroon

 

Behang berekenen met patroon

In onderstaand rekenvoorbeeld ziet u stap voor stap hoe metrage behang met patroon wordt berekend. Het enige wat u hoeft te doen is de stappen volgen met de maten van de muur en het behang. De maten van het behang, inclusief de patroonhoogte, staan aangegeven bij de productspecificaties op onze website. 

Rekenvoorbeeld behang per meter berekenen met patroon

 

Hulp nodig? Team De Mooiste Muren staat voor u klaar.

Komt u er toch niet helemaal uit met het berekenen van het aantal rollen? Of twijfelt u of uw berekening juist is? U kunt ons mailen om het aantal benodigde rollen of meters kosteloos te laten berekenen. Stuur ons de maten van uw muur en een link van het gewenste behang, en dan gaan wij aan de slag!

Neem contact op