Stoffen

Niet alleen de mooiste muren, maar ook de mooiste ramen, kussens, spreien, stoelen, banken en andere mooimakers van stof voor in je huis. Van betoverende zijdes en geborduurde dessins van Karin Sajo, Jim Thompson en Rubelli tot bijzondere niet alledaagse ontwerpen van Élitis, Zoffany en Pierre Frey, maar ook klassieke collecties van Casamance en Sanderson Morris&Co en natuurlijk stoere basics van Designs of the Time. Wij bieden naast onze uitgebreide behang- en verfcollectie een ruime en veelzijdige collectie kwaliteitsstoffen om je interieur compleet te maken. En hebben wij onverhoopt een bepaalde stof niet in huis, dan gaan wij ernaar op zoek!

Ons advies is altijd persoonlijk afgestemd en laat zich beschrijven als een cocktail van ervaring, inleving, passie, samenwerking en betrokkenheid. De resultaten zijn vaak verrassend, sfeervol en passend, met respect voor elk budget; zoveel mensen, zoveel wensen. Daar ligt onze kracht… dát eruit pakken waar jij je thuis bij voelt. Of dit nu een grote of kleine opdracht is en of dit nu eclectisch, dromerig, stijlvol, warm, rustgevend of uitbundig is. Wij staan voor je klaar om van je huis een thuis te maken, waarin jij jezelf terug vindt en samen met je familie en/of vrienden kunt genieten en ontspannen.

 

Ons team bestaat uit gepassioneerde en ervaren interieurstilisten met verschillende achtergronden. Daarnaast werken wij samen met bekwame stoffeerders, vakkundige behangers, toegewijde installateurs, interieurarchitecten en ontwerpers. Voor de confectie van gordijnen en ander maatwerk hebben wij een gespecialiseerd atelier. Kortom, wij hebben alle expertise in huis om uw wensen van A tot Z te verwezenlijken. Voor meer informatie over onze werkwijze en/of een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

KARIN SAJO

Haar jarenlange ervaring in de wereld van de haute couture - onder meer bij Christian Dior en Jean Paul Gaultier- en haar passie voor kleur vormen de basis van een bijzondere en uitzonderlijke stoffencollectie. Kruisbestuivingen van inspiraties, cultuur, folklore en emoties uit verschillende tijdperken komen samen in fraaie combinaties van dessins, kleuren en texturen. Elk ontwerp heeft een eigen verhaal. De collectie van Karin Sajo is poëtisch te noemen en zeker een bezoek aan de winkel waard!

Toepassingen: gordijnen, meubelstoffering, accessoires

JIM THOMPSON

Exotisch, avontuurlijk, luxueus, verrassend… Zo omschrijven wij de prachtige collecties van Jim Thompson het liefst. Stoere strepen en geometrische vormen gecombineerd met klassieke Aziatische weefpatronen in spannende kleurcombinaties geven je het gevoel van luxe en weelde. De collecties staan bekend om de gedurfde dessins en eclectische wevingen in natuurlijke materialen, maar nog het meest staat Jim Thompson bekend om de prachtige handgeweven zijdes. De kleurrijke en exotische collecties staan voelbaar bol van de passie en liefde voor het detail in je interieur.

Toepassingen: gordijnen, sierkussens, spreien, lampenkappen

RUBELLI

Veneziaanse traditie en eigentijds design gaan hand in hand bij Rubelli en brengen innovatieve dessins en stoffen voort, zonder afbreuk te doen aan het waardevolle karakter van het textiel ambacht. De collecties van Rubelli zijn bijzonder, omdat ze voor vele toepassingen geschikt zijn en tegelijkertijd aantrekkelijk en elegant zijn. Zo heeft Rubelli onder meer een brandvertragende en een wasbare collectie en een collectie die geschikt is voor buiten (outdoor). Rubelli kan zowel klassiek als eclectisch worden gebruikt.

Toepassingen: kantoren, hotels, publieke ruimtes, gordijnen, meubelstoffering, accessoires

ÉLITIS

Het Franse Élitis (spreek uit: ee-lie-ties), dat vernoemd is naar de Griekse dichter Odysseas Elytis, heeft een uitgebreide collectie met behang, stoffen en interieur accessoires. Het merk representeert al ruim 30 jaar eigenheid, elegantie en subtiliteit. Daaraan mag toegevoegd worden dat Élitis het niet schuwt een tikkeltje rebels te zijn hier en daar; weliswaar zonder te schreeuwen, want gepaste bescheidenheid siert het merk. Bijzondere structuren en uitgesproken kleurencombinaties komen voort uit nieuwsgierigheid, onderzoek en experiment. Élitis laat zich inspireren door technieken die in de modewereld worden gebruikt en door cultuur, kunst en architectuur. De stoffen- en behangcollecties van Élitis zijn eigentijds, vernieuwend, rijk aan texturen én structuren en zijn een absolute lust voor onze zintuigen. Elke nieuwe collectie heeft een eigen verhaal en wordt met voelbaar veel aandacht, liefde en plezier gemaakt. Dát is de kracht van Élitis!

De collectie is, net als in de modewereld, op te delen in een ‘haute couture’ en een ‘pret-a-porter’ collectie, wat het merk toegankelijk maakt voor zowel degenen die een geraffineerde basis willen als voor diegenen die écht iets extravagants willen.

Merken/links:

Karin Sajo: http://karinsajo.com/

Jim Thompson: http://www.jimthompsonfabrics.com/

Rubelli: http://www.rubelli.com/en/rubelli-venezia/

Élitis: http://www.elitis.fr/en/

Zoffany: https://www.stylelibrary.com/zoffany/?gclid=CP2Kk4XuvJ4CFZ1h4wodGTDLmA

Pierre Frey: http://www.pierrefrey.com/marque/pierrefrey

Casamance: http://www.casamance.com/

Sanderson: https://www.stylelibrary.com/sanderson/

Design of the Times: https://www.designsofthetime.be/fabrics

Morris&Co  https://www.stylelibrary.com/morris&co/