Arte Heliodor behang

De Arte Heliodor behang collectie bestaat uit schitterende met de hand gelegde patronen, gemaakt van natuurlijk plantvezels

Toon 1 - 22 van 22
Meer filters

Met de hand gemaakte muurbekleding

Arte Heliodor behang collectie bestaat uit schitterende met de hand gelegde patronen, gemaakt van natuurlijk plantvezels (sisal). Het behang is van superieure kwaliteit. Helidor staat voor 'zon' in het Grieks en is de zonnegele variant van beryl, een edelsteensoort.

De Heliodor muurbekleding is met de hand gemaakt. De basis is een onregelmatig geweven sisal weefsel in één kleur. Doordat een van de draden een subtiele glans heeft, en de draaddikte van schering en inslag verschilt, zitten er zo al mooie kleurschakeringen in. Uit deze sisal wordt nu heel voorzichtig en heel nauwkeurig een motief gesneden. Dit moet met veel zorg gebeuren opdat het weefsel niet zou gaan rafelen. De uitgesneden elementen worden dan samengebracht en zo verlijmd in een patroon dat er een ‘trompe-l'œil’ effect ontstaat. Door de weefselrichting onder een andere hoek te leggen, krijg je ongelooflijke effecten van diepte en reliëf.

De Arte Heliodor Collectie

De collectie bestaat uit drie verschillende varianten en patronen. Het Arte Cube behang is zeer hoekig en mathematisch, en doet denken aan werken van de Nederlandse graficus Maurits Escher. Indien je meer van sierlijk houdt in plaats van strakke lijnen, dan is Arte Scale wellicht een optie. Het sierlijke patroon dat je plantaardig zou kunnen noemen of arabesk. Als je bedenkt dat dit motief met de hand uitgesneden en verlijmd is, begrijp je meteen welk geduld en vakmanschap voor de Heliodor collectie aan de dag gelegd is. Het laatste dessin, de Leaf, heeft een patroon dat lijkt op het blad van de ginko biloba, de Japanse notenboom. Bij de twee bladhelften ligt de weefselrichting anders gedraaid, waardoor je nu eens links, dan weer rechts dikkere of dunnere draden ziet. 

Shop Arte Heliodor behang online of in de winkel

Laat u verwonderen door de prachtige Arte Heliodor collectie. Shop online of kom langs bij één van onze winkels in Haarlem. Komt u er niet uit? Neem contact op voor gratis advies of een staalaanvraag.