Breng ruimtes tot leven met suède behang

Suède en leer zijn misschien niet de eerste materialen waar je aan denkt bij behang. Toch hebben ze een verrassend effect als je de muren in huis met deze look bekleedt. Exotisch, luxueus, zacht en tastbaar, want leer en suède moet je gewoon voelen. En dat kan; want tegenwoordig is dit behang prima bestand tegen een stootje en goed te onderhouden. En met de unieke patronen die je kunt kiezen verander je de muren in echte eyecatchers.

Chique met een natuurlijke look

Effen, zachte structuren, fijn getekende patronen of opvallende krokodillen of schildpadreliëfs. Bij leer- en suèdebehang zijn het de kleur en vooral de structuur die het behang bijzonder maken. En dat geeft een muur net wat meer elegantie en karakter. Het staat dan ook prachtig in een antieke woninginrichting. Maar dit luxe behang voelt zich ook prima thuis bij minimalistische designs en woonhuizen die gestyled zijn met urban en vintage elementen. Door de natuurlijke uitstraling is het ook een goede match met de huidige Scandinavische trends waar pure materialen de boventoon voeren. En het biedt een mooi tegenwicht bij de rauwe, stoere uitstraling van een industriële inrichting.

Geef je huis karakter met leer en suède behang

Leer- en suèdebehang spelen met licht. Zo kan de zachte oppervlaktestructuur van suède de lichtinval diffuser verspreiden, en zijn de moderne patronen in het leerbehang zo gemaakt dat de wanden vanaf iedere kijkhoek weer een ander karakter krijgen. Het komt dus erg goed tot zijn recht in een ruimte met grote oppervlakken, zoals de woonkamer, en slaapkamer, maar je kunt het ook toepassen om een nog kale hal of overloop een behaaglijke sfeer te geven. En het is een prachtige, elegante aankleding voor ruimtes waar veel mensen samenkomen, zoals een vergaderruimte op kantoor of een lobby in een hotel.

Als de behangkunst van weleer

Exclusieve Behangmerken zoals Harlequin en Élitis hebben de leer- en suedelook helemaal omarmd in hun ontwerpen. Daarbij pakt Élitis flink uit met bijzonder opvallende structuren die doen denken aan dierenhuiden, zoals het Galuchat, Anquille en Big Croco behang. En hoewel dit helemaal past in de woontrends van nu, maakt leer eigenlijk een comeback in het interieur. Eeuwen geleden was het al heel gebruikelijk om vertrekken in kastelen, paleizen, overheidsgebouwen en rijke woonhuizen te verfraaien met goudleer. Door de weerkaatsing van de goudkleurige reliëfs had dit leer een betoverend effect op wanden en muren. Het was een ware kunst om dit behang te maken en het vak werd dan ook alleen door een selecte groep ambachtsmannen beheerst.

Tegenwoordig wordt het moderne leer- en suedebehang nog steeds met passie voor het vak gemaakt, en dat zie je terug in de kwaliteit en uitstraling van iedere collectie die ieder seizoen wordt uitgebracht. Het is dus niet zo gek dat leer en suède ook nu nog huizen een bijzondere luxe geven. Kijk voor meer inspiratie in de collectie van Elitis en Harlequin.

 

Shop suede behang

 

Veerle Preyde