Tres Tintas Behang

Eigenzinnig, stoer, spontaan, spannend en een tikje retro. Met het behang van Tres Tintas haal je flink wat Spaans temperament in huis. Kies voor de expressieve patronen uit de Mariscal-collectie, laat je meevoeren naar Azië en India door de bijzondere grafische prints en aquarellen van het ‘Silky Road’-behang, of breng de kinderkamer vol leven met de fantasierijke illustraties van ‘Mr. Wonderful’. Welk soort behang je van dit bijzondere merk ook kiest, je krijgt gegarandeerd iets unieks op je muren waar je zeker niet op uitgekeken zult raken.

Net een beetje anders

Het behang van Tres Tintas is net een beetje anders dan dat van andere behangmerken, en dat is ook zeker de insteek geweest toen het merk ruim 10 jaar geleden werd opgericht door de drie Spaanse broers Bermejo. Anders in de zin van verassend, spannend, innovatief en artistiek. En vooral dat laatste zie je niet alleen terug in de prachtige unieke prints die je doen denken aan de werken van Picasso, Miró en Rothko, ook voor de productie van nieuwe dessins worden regelmatig bekende en beginnende, veelbelovende kunstenaars gevraagd ontwerpen te maken. En dit blijft niet onopgemerkt; het relatief kleine merk wordt inmiddels verkocht in meer dan 36 landen wereldwijd en regelmatig wordt het uitgelicht in stylingblogs en woonmagazines. Ook zijn de murals en behangdessins van Tres Tintas erg geliefd als decor in goed bekeken televisieshows.

Traditioneel behang in een vernieuwende stijl

Het merk vindt zijn oorsprong in ‘Papeles Pintados Aribau’, een bijzondere behangzaak (én behangmerk) die vader Bermejo in 1961 startte in het centrum van Barcelona. Geïnspireerd door zijn passie voor behang wilden zijn drie zoons een nieuwe lijn in behang en muurdecoratie op de markt brengen; net wat gedurfder, alternatiever en moderner dan de traditionelere behangmerken. Daarbij bleven ze hun roots in de behangtraditie trouw en bliezen voor hun eerste collectie nieuw leven in een dertig jaar oud behangpatroon van hun vaders hand en noemden dit ‘Revival’. Het sloeg meteen goed aan en direct daarop werden nieuwe collecties ontwikkeld; een nieuw behangmerk was geboren. Inmiddels biedt het merk in de Benelux meer dan 10 behangcollecties aan.

Elementen uit grafiek en urban art

Het behang van Tres Tintas past erg goed in tijdloze interieurs waar er flink wat aandacht op de muren mag komen, maar het doet het ook goed in eigentijdse moderne huizen of bij een klassieke inrichting. En wie houdt van kunst en grafiek zit bij dit merk helemaal goed, want de dessins doen vaak denken aan aquarellen, collages, oude houtdrukken, etsen en het vrije werk van kunstenaars. En dat is natuurlijk niet zo vreemd als je weet dat Tres Tintas regelmatig nieuwe (vaak Spaanse) artiesten uitnodigt om een behang te ontwerpen. Ook zoeken ze nadrukkelijk een kruisbestuiving op met urban art, graffiti en nieuwe fashiontrends.

Spaanse roots en prints

Ook heeft Tres Tintas collecties met veel nostalgische dessins die teruggrijpen op een rijk Spaans verleden, maar dan met een eigentijds interpretatie. Zo zie je elementen van de Spaanse nautische geschiedenis, Moorse architectuur en vind je veel prints die je doen denken aan gekalligrafeerde werken en oude botanische gravures en schilderingen. En ook komen veel retro patronen terug in de ontwerpen. Daarbij voeren pastels en natuurlijke kleuren, zoals beige, goud, taupe, navy en indigo, de boventoon, maar af en toe is er een verrassend kleurrijke toets verwerkt die het behang net wat extra’s geven.

Behang en murals op maat

Het bekijken van de collecties van Tres Tintas is een ware ontdekkingstocht, en met dit behang op de muur zal je interieur echt tot leven komen. Je kunt daarbij kiezen voor gewone behangrollen van 10 x 53 cm, voor papieren panelen (100 x 300 cm) of ‘murals’, en deze kunnen helemaal op maat van jouw eigen muur worden gemaakt en worden voorzien van een matte of glanzende afwerking. Al het behang is bewust duurzaam ontwikkeld, draagt het PEFC certificaat, en de gebruikte inkt is gemaakt op waterbasis (maar het behang is verder gewoon afwasbaar). En als je het aanbrengt met milieuvriendelijke behanglijm, dan past dat helemaal in de ecologische filosofie van de drie broers.

Benieuwd naar de collectie Tres Tintas behang? Bekijk het behang via onderstaande knop.

Shop Tres Tintas behang

Veerle Preyde