Cole & Son Behang

Betoverend, opvallend en intrigerend. Het gerenommeerde Cole & Son behang weet ieder seizoen weer te verrassen met uitgesproken collecties waar je blik vanzelf in blijft hangen. Hiermee krijgt niet alleen je muur een nieuwe look, het creëert ook een nieuwe dimensie in de ruimte. De geometrische motieven, sprookjesachtige voorstellingen en historisch geïnspireerde patronen zijn echt uniek in hun soort te noemen. De toon en kleurkeuze roepen de prachtigste sferen op. Maar het merk is ook sterk in het opzoeken van boeiende contrasten. Het label staat bekend om zijn klassieke Engelse behangen, zoals het iconische ‘Hummingbirds’ en ‘Dorset’, maar Cole & Son behang heeft ook met het eigentijdse ‘The Wood’ dessin zijn intrede gedaan in menig modern interieur. 

Klassiek Engels Cole & Son behang met eigentijdse twist

Dit Engelse label verstaat al sinds 1875 de kunst van het behang maken. Het heeft daardoor het vermogen om zijn rijke geschiedenis op bijzondere wijze combineren met de woontrends van nu én morgen. Je ziet het terug in de veelzijdigheid van de Cole & Son behang collectie. Zo bevat de Curio serie prachtige dessins die geïnspireerd zijn op het grillige lijnenspel en de bijzondere kleurschakeringen van gesteenten, koralen en kwartskristallen, tonen de bloempatronen en plantmotieven in The Collection of Flowers een klassieke benadering van de natuur en komen in Fornasetti en Whimsical prachtige gravures en prentenboeken van weleer tot leven. Cole & Son is visueel erg sterk en meester in het creëren van illusies op de muur. In de eigentijdse en kleurrijke Geometrical series is dat goed terug te zien.

Lange traditie

Cole & Son behang komt voort uit een tijd dat de behang zijn opwachting maakte in de interieurs. Het werd opgericht in Islington, Noord-Londen, een plek waar destijds vele handblok drukkerijen actief waren. Al snel kon het bedrijf een hoge kwaliteit behang leveren met een grote variëteit aan patronen. Het stond bekend om zijn fraaie dessins met strepen en jaspé kleurschakeringen. En deze motieven vormen nog steeds een belangrijk onderdeel van de basiscollectie van Cole & Son behang (serie Landscape Plains). Als eerste introduceerde het label de zeefdruktechniek en de kunst van het ‘flocken’, dat nog steeds wordt gebruikt om velours effecten te bereiken. Afgelopen eeuw heeft het label vele statige landhuizen, stadsvilla’s en paleizen binnen en buiten Engeland aan mogen kleden. Zo heeft het behang ontworpen voor Buckingham Palace, de Houses of Parliament en Het Witte Huis.

Cole & Son behang; vernieuwend in productie

Behang van Cole & Son straalt altijd karakter en authenticiteit uit. Bijzonder is ook dat het merk beschikt over een rijk archief aan behangontwerpen, tekeningen en blokstempels, verzameld in de afgelopen eeuw; van Jugenstil tot seventies dessins. De ontwerpers laten zich voor de nieuwste series nog graag inspireren door deze prachtige ontwerpen. Een goed voorbeeld zijn de behangontwerpen in Archive Anthology en Albemarle. Toonaangevend is het label ook op het gebied van behangproductie. Vrijwel alle traditionele behangtechnieken heeft het in de vingers; van blokreliëfs en rolstempels die met de hand worden gezet tot de nieuwste digitale printmethodes. Al deze technieken worden nog steeds toegepast in de moderne Cole & Son behang collectie, maar dan wel aangepast aan de eisen van nu.