Élitis behang

Het adembenemende Élitis behang is in 1988 opgericht in Toulouse in Frankrijk door Patrice Marraud des Grottes. Naast zijn liefde voor de Griekse eilanden, de zon en de blauwe zee en hemel, heeft Des Grottes een fascinatie voor woorden. Daarom vernoemde hij zijn merk voor wanddecoratie naar de Griekse dichter Odysseas Elytis die deze beide aspecten verenigde in zijn poëzie. Bovenal is dit Franse merk een pionier op het gebied van innovatie voor muurdecoratie. De filosofie achter het behangmerk luidt dan ook: Durf dapper en innovatief te zijn en wees een ontdekkingsreiziger in de wereld van wandbekleding. De altijd verrassende behangcollecties van Élitis vormen zodoende altijd in binnen- en buitenland een beleving op zich.

Élitis behang

Met het eigentijdse behang van het Franse exclusieve merk Élitis tover je de muren in huis om tot echt iets bijzonders. Deze collectie zit vol prachtige prints met een luxueuze uitstraling die je meenemen naar bijzondere onontdekte werelden en culturen. Daarbij lijken de fijne patronen en structuren echt warmte aan je muren te geven en zorgen de bijzondere kleurstellingen ervoor dat ruimtes veranderen in levende kunstwerken. Door de veelzijdigheid is het behangmerk voor iedere woonstijl geschikt; van strak modern tot landelijk of stoer industrieel. Met Élitis behang geef je jouw woning nét wat extra's.

Uniek en veelzijdig behang

Dit bijzondere merk in woondecoratie en woontextiel is al jaren toonaangevend in de behangwereld en heeft goed oog voor heersende trends in de design- en fashionwereld. Zo worden verhalen, kleuren, patronen en kunstuitingen uit verre landen en exotische culturen door dit merk op bijzondere wijze vertaald naar eigenzinnige, unieke collecties behang waarbij ze op innovatieve wijze de nieuwste technieken en materialen toepassen. Zo is het Élitis behang van stevige hoogwaardige non woven kwaliteit, is het eenvoudig te verwerken, makkelijk reinigbaar en zal het niet verkleuren. Het is dan ook niet alleen erg geschikt om de kamers thuis een verrassende makeover te geven, door de hoogwaardige en duurzame eigenschappen is het ook ideaal voor het behangen van de interieurs van kantoren, winkels en werkruimtes.

Élitis behang series met karakteristieke kleur & sfeer

De collectie Élitis behang bestaat uit verschillende series die ieder weer een eigen sfeer en verhaal oproepen in je woning. Zo bestaat de bekende Nomads collectie uit behangdessins met ragfijne textielstructuren en natureltinten, die doorleefd lijken door zon en zand, brengen de Élitis Foulards, Libero en Rabane series patronen op de muren die geïnspireerd lijken op antieke kelims, oosterse wandkleden en handgemaakte batiks, geven de klassieke 3D structuren en bijzondere metallic finishes op het behang in de Celebrity collectie je wanden een chique uitstraling, en lijken je muren tot leven te komen met het behang uit Glass collectie waarin duizenden glazen mozaiek steentjes verwerkt lijken.

Sterk en stevig behang voor woning- en kantoorinrichting

Ook heeft Élitis in de collectie dat extra vlek- en stootbestendige eigenschappen heeft, gemaakt is van brandvertragend materiaal of zo is samengesteld is dat het extra schrobvast en afwasbaar is. Zo kan dat behang op veel plekken worden opgehangen waar je behang niet zo snel zou verwachten, zoals in de keuken en andere natte ruimtes in huis. Kijk daarvoor bijvoorbeeld bij de brandwerende Movida-serie uit de Natives collectie, het makkelijk schoon te houden Elba en Ponza behang uit de Azzurro-lijn, en het in het oog springende behang uit de collectie Anguille Big Croco Galuchat dat door zijn structuur en stevigheid ook erg geschikt is voor openbare ruimtes.  

Meer weten over de achtergronden van dit unieke merk en de creatievelingen die er achter schuil gaan? Lees dan verder onze blogpost over Elitis behang.