Élitis Behang

Élitis behang is het eigentijdse Franse luxe behang merk dat je muren in huis omtovert tot echt iets bijzonders.

Toon 1 - 24 van 1508
Meer filters

Elitis Behang logo

Luxe Elitis behangpapier

Het adembenemende Elitis behang is in 1988 opgericht in Toulouse in Frankrijk door Patrice Marraud des Grottes. Naast zijn liefde voor de Griekse eilanden, de zon en de blauwe zee en hemel, heeft Des Grottes een fascinatie voor woorden. Daarom vernoemde hij zijn merk voor wanddecoratie naar de Griekse dichter Odysseas Elytis die deze beide aspecten verenigde in zijn poëzie. Bovenal is dit Franse merk een pionier op het gebied van innovatie voor muurdecoratie. De filosofie achter het behangmerk luidt dan ook: Durf dapper en innovatief te zijn en wees een ontdekkingsreiziger in de wereld van wandbekleding. De altijd verrassende behangcollecties van Elitis vormen zodoende altijd in binnen- en buitenland een beleving op zich.

Bijzondere patronen en kleuren

Met het eigentijdse behang van het Franse exclusieve merk Elitis tover je de muren in huis om tot echt iets bijzonders. Deze collectie zit vol prachtige prints met een luxueuze uitstraling die je meenemen naar bijzondere onontdekte werelden en culturen. Daarbij lijken de fijne patronen en structuren echt warmte aan je muren te geven en zorgen de bijzondere kleurstellingen ervoor dat ruimtes veranderen in levende kunstwerken. Door de veelzijdigheid is het behangmerk voor iedere woonstijl geschikt; van strak modern tot landelijk of stoer industrieel. Met Elitis behang geef je jouw woning nét wat extra's.

Uniek en veelzijdig behang

Dit bijzondere merk in woondecoratie en woontextiel is al jaren toonaangevend in de behangwereld en heeft goed oog voor heersende trends in de design- en fashionwereld. Zo worden verhalen, kleuren, patronen en kunstuitingen uit verre landen en exotische culturen door dit merk op bijzondere wijze vertaald naar eigenzinnige, unieke collecties behang waarbij ze op innovatieve wijze de nieuwste technieken en materialen toepassen. Zo is het Elitis behang van stevige hoogwaardige non woven kwaliteit, is het eenvoudig te verwerken, makkelijk reinigbaar en zal het niet verkleuren. Het is dan ook niet alleen erg geschikt om de kamers thuis een verrassende makeover te geven, door de hoogwaardige en duurzame eigenschappen is het ook ideaal voor het behangen van de interieurs van kantoren, winkels en werkruimtes.

Elitis behang series met karakteristieke kleur & sfeer

De collectie Elitis behang bestaat uit verschillende series die ieder weer een eigen sfeer en verhaal oproepen in je woning. Zo bestaat de bekende Nomads collectie uit behangdessins met ragfijne textielstructuren en natureltinten, die doorleefd lijken door zon en zand, brengen de Elitis Foulards, Libero en Rabane series patronen op de muren die geïnspireerd lijken op antieke kelims, oosterse wandkleden en handgemaakte batiks, geven de klassieke 3D structuren en bijzondere metallic finishes op het behang in de Celebrity collectie je wanden een chique uitstraling, en lijken je muren tot leven te komen met het behang uit Glass collectie waarin duizenden glazen mozaiek steentjes verwerkt lijken.

Sterk en stevig behang voor woning- en kantoorinrichting

Ook heeft Elitis in de collectie dat extra vlek- en stootbestendige eigenschappen heeft, gemaakt is van brandvertragend materiaal of zo is samengesteld is dat het extra schrobvast en afwasbaar is. Zo kan dat behang op veel plekken worden opgehangen waar je behang niet zo snel zou verwachten, zoals in de keuken en andere natte ruimtes in huis. Kijk daarvoor bijvoorbeeld bij de brandwerende Movida-serie uit de Natives collectie, het makkelijk schoon te houden Elba en Ponza behang uit de Azzurro-lijn, en het in het oog springende behang uit de collectie Anguille Big Croco Galuchat dat door zijn structuur en stevigheid ook erg geschikt is voor openbare ruimtes.  

Meer weten over de achtergronden van dit unieke merk en de creatievelingen die er achter schuil gaan? Lees dan verder onze blogpost over Elitis behang.

De poëzie van Elitis behang

Elitis behang is al dertig jaar een begrip in de interieurwereld. Het merk is vooral bekend voor zijn behang en muurdecoratie, maar tegelijk is het veel meer dan dat. Elitis heeft bijvoorbeeld ook stoffen en tapijten in zijn collecties. Bovendien vindt u ook subtiele interieurelementen zoals vazen of sculpturen bij het Franse label. Een subtiel gebruik van kleuren en materialen staat centraal. Directeur en oprichter Patrice Marraud des Grottes vindt dat zijn merk qua werking sterk bij de modewereld aansluit. Hij noemt het project Elitis een constante zoektocht naar creativiteit.

Prijzen winnen door steeds te vernieuwen

Het Franse merk heeft de voorbije jaren grote prijzen in de interieurwereld gewonnen. Zo won Elitis de Trend award voor zijn Mindoro en Epure collecties op de Heimtextil-beurs in Frankfurt. Dit is de grootste internationale vakbeurs voor textiel ter wereld, dus dat wil wel wat zeggen. Interieurarchitecten, designers en consumenten dragen het label op handen.

Vernieuwing is het DNA van Elitis behang. Elk seizoen mag u verrassingen van de ontwerpers verwachten. Interessant om te weten is dat men voor het Elitis behang nooit terugvalt op het verleden. Er is geen archief. De ontwerpers beginnen telkens opnieuw met een leeg blad en vallen niet terug op successen van vroeger.

Een open blik op de wereld is belangrijk

De achtergrond van de ontwerpers is heel divers. Er werken schilders, fotografen, maar ook grafische specialisten. Elk brengen ze op hun manier nieuwe elementen in het bedrijf. Meer nog dan vakkennis en ambachtelijke vaardigheden zijn een open houding en eigen kijk op de wereld belangrijk als u voor het bedrijf wil werken.

Waar de fabriek ligt, is een goed bewaard geheim

Het creatieve centrum van het Elitis behang is gevestigd in de Zuid-Franse stad Toulouse. Daar komen de ontwerpen uit het brein van de designers. Waar de producten gemaakt worden? Veel mensen willen dit graag weten, maar het blijft een goed bewaard geheim. Om zijn unieke karakter te beklemtonen wordt het Elitis behang immers niet geproduceerd in een fabriek waar ook andere bedrijven hun producten laten maken. Daardoor kan het merk zich steeds kan blijven onderscheiden van de concurrentie. Alles wordt met de hand gemaakt, waardoor zelfs bepaalde imperfecties deel uit kunnen maken van het eindresultaat.

Poëtische namen voor elk nieuw product

De Griekse eilanden, de blauwe zee, maar ook de dichtkunst: het zijn maar enkele van de inspiratiebronnen van Elitis behang. Directeur Patrice Marraud des Grottes is zelf niet langer bij het ontwerpen betrokken, maar hij bedenkt wel persoonlijk de poëtische namen voor de nieuwe producten. Gezien het succes, zal hij ook de komende dertig jaar heel wat nieuwe namen mogen bedenken.

Shop Elitis behang online of in de winkel

Laat u verwonderen door de prachtige collecties van Elitis. Shop online of kom langs bij één van onze winkels in Haarlem. Komt u er niet uit? Neem contact op voor gratis advies of een staalaanvraag.