Kurk behang; eenvoud en luxe ineen

Dat een luxe uitstraling ook bereikt kan worden met natuurlijke materialen bewijst modern kurk behang. Kurk wekt misschien de associatie op met de jaren ‘70 waarin het een geliefde wandbekleding was in retro interieurs, maar gestoken in een modern jasje is het is weer helemaal van nu. Voorzien van bijzondere structuren, subtiele details en afgewerkt met een luxe finish laten de meest exclusieve behangmerken zoals Élitis en Phillip Jeffries dit natuurproduct stralen in ieder interieur.

Kurk als ideale wandbekleding

Modern kurkbehang past in vrijwel ieder interieur en is een echte sfeermaker. Of je nu van stoer en industrieel houdt, fan bent van strak en minimalistisch of een klassiek of landelijke ingericht huis wilt aankleden. Kurk kan ook best tegen een slag of stoot. Daardoor is het prima te gebruiken in een ruimte met veel doorloop, zoals de hal of een kinderkamer. Ook heeft het geluiddempende eigenschappen. Dus wil je in een ruimte de akoestiek temperen, bijvoorbeeld in een televisiekamer of in een kantoor met meerdere werkplekken, dan kan je met kurkbehang twee vliegen in een klap slaan. Maar de ‘zachte’ eigenschappen bieden ook de mogelijkheid om rust en intimiteit te creëren in een slaapkamer of studieplek.

Combinatie met pure materialen

Kurkbehang is ideaal te combineren met andere pure materialen zoals hout, rotan en steen. Het past dan ook uitstekend bij een Scandinavisch interieur met mooie vintage meubels. Ook bij een industriële sfeer vindt het goed zijn weg. Door het samen te brengen met betonnen en stalen elementen van meubels, verlichting en vloeren, geeft het een ruimte de nodige warmte, zonder dat de ‘stoere’ look een ruimte verloren gaat. En ben je voor een klassiek gestylde woning op zoek naar een passende wandbekleding, dan kan kurk behang met fijne patronen en effen kleuren de muren een zachte structuur geven alsof ze bespannen zijn met fijn leer.

Luxe uitstraling van kurkbehang van Élitis

Niet alleen voor een natuurlijke look in je kamer zit je met kurk goed, ook kan je wanden er een uitzonderlijk luxe uitstraling mee geven. Dat zie je bijvoorbeeld het kurkbehang in de Eclat-collectie van de unieke behangkunstenaars van Élitis uit Frankrijk. Dit bijzondere kurk behang is handgemaakt, en leverbaar in prachtige aarde- en steentinten. Het heeft subtiele details van goud, parelmoer en metaal die tussen de ruwe structuur doorschitteren. Zo lijkt het net alsof de muren besprenkeld zijn met een dun laagje goudstof, maar het overheerst niet.

Phillip Jeffries brengt de natuur in huis net

Kurk behang is natuurlijk ook terug te vinden bij Phillip Jeffries, het exclusieve behanglabel dat al jaren de specialist is in de toepassing van natuurlijke materialen in wandbekleding. Van effen kurkbehang in een breed palet van serene kleuren, bijzondere kurkdessins die doen denken aan de grillige tekeningen van boombast, tot eigentijdse patronen met opvallende bladerpatronen, Phillip Jeffries weet precies waar moderne interieurs om vragen.

De kracht van pure materialen

Je haalt met kurk behang echt een natuurproduct in huis. En dan doet niet alleen je interieur maar ook je leefomgeving goed. Niet alleen is het een milieuvriendelijke keuze, het is recyclebaar, heeft antistatische eigenschappen, isoleert warmte en is het waterafstotend. Daardoor is kurk behang ook heel eenvoudig in onderhoud. We zullen het dan ook steeds vaker tegenkomen in nieuwe collecties.

Shop kurk behang

Veerle Preyde