Moooi Behang

Arte introduceert Moooi

Het Nederlandse Moooi behang werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de Milaan Design Week in 2018. De collectie is ontworpen door Marcel Wanders van Moooi en is in samenwerking met het Belgische luxe behang merk ARTE uitgebracht. Alhoewel de schoonheid van de behangpapieren eruit springt zijn er ook Moooi tapijten en stoffen uitgebracht in deze collectie.

Bekijk de behang collectie hier.

Een ode aan uitgestorven dieren

Marcel Wanders wilde het verhaal van vergeten en uitgestorven dieren vertellen op een unieke en creatieve manier. De ontwerper reisde de wereld rond om alle musea te bezoeken die beelden hadden van uitgestorven dieren. Indrukwekkende oude tekeningen van ontdekkingsreizigers laten zien hoe deze eruit zagen. Op basis van deze inspiratie werd het Museum van Uitgestorven Dieren opgezet door Moooi - een tentoonstelling en collectie van producten die als een ode dienen aan uitgestorven dieren. De visie van Moooi is om hiermee uitgestorven dieren te eren en diversiteit in de natuur te vieren.

De Extinct Animals Collectie

De zogeheten “Extinct Animals” collectie zit vol met dierlijke kenmerken zoals vacht, veren of huid.

Aristo Quagga

De Aristo Quagga is een type zebra die in Zuid Afrika leeft en in de 19de eeuw is uitgestorven. Klik op de afbeelding om het behang te bekijken.

Armoured Boar

Dit behang is gemaakt van gaas en Japans papier en representeert de vacht van de Armoured Boar. Klik op de afbeelding om het behang te bekijken.

Dodo Pavone

Dit is 3D behang van zacht suede en eert de uitgestorven Dodo Pavone. Klik op de afbeelding om het behang te bekijken.

Blooming Seadragon
De indrukwekkende Blooming Seadragons had natuurlijk lijkende bladeren en aanhangsels die functioneerden als camouflage. Klik op de afbeelding om het behang te bekijken.

Dwarf Rhino

Dit suede 3D behang voelt alsof je het lijf aanraakt van de robuuste Dwarf Rhino. Klik op de afbeelding om het behang te bekijken.

Umbrella Squid

De uitgestorven inktvis Umbrella Squid heeft nu haar eigen behang en herinnert ons aan de prachtige kleuren en vormen van haar lichtgevende "juwelen" die zich aanpaste aan de kleuren van de omgeving. Klik op de afbeelding om het behang te bekijken.

Flying Coral Fish

Het Flying Coral Fish behang doet denken aan de borstvinnen van deze vliegende vis. Klik op de afbeelding om het behang te bekijken.

Blushing Sloth

Een stil en rustig dier, de Blushing Sloth, had een prachtige vacht met een unieke gloed die verwerkt is het behang. Klik op de afbeelding om het behang te bekijken.

Calligraphy Bird

Breng de elegante veren en krullen van de Calligraphy vogel in huis met dit behang. Klik op de afbeelding om het behang te bekijken.

Bearded Leopard

Versier het huis met de look & feel van een Bearded Leopard met lichtgele en goude kleuren. Klik op de afbeelding om het behang te bekijken.

Menagerie of Extinct Animals

Bovenaan in dit artikel vind je het Menagerie of Extinct behang. Neem de tijd en vind alle tien uitgestorven dieren van de Moooi behang collectie in een beeld.

Shop Moooi Behang

 

Veerle Preyde